lauantai 2. tammikuuta 2016

60. Vadelma Kääretorttu

Lupailin aikaisemmin tekeväni ruuan laitto postauksia myös joten tässä ensimmäinen! Ohjeet koitan pitää mahdollisimman yksinkertaisina myös tulevaisuudessa!


Tarvitset:
3 kananmunaa
2dl kidesokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0.5dl maitoa
vadelmahilloa
(Vadelmia)


1. Kaada suureen kulhoon 2dl sokeria. Sekoita sokerin mukaan kolme kananmunaa sähkövatkaimella tasaiseksi "vaahdoksi".


2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa lusikalla.


3. Kaada jauhoseos vähitellen sekoittaen muun  taikinan sekaan.


4. Lisää taikinaan maito. Maidon kanssa pitää olla tarkkana sillä minulla maito valui kulhoni pohjalle taikinan alle, enkä aluksi huomannut tätä.


5. Kaada taikina uunipellille jonka päälle olet asettanut leivinpaperin. Suosittelen korkea reunaista peltiä, sillä taikina helposti pääsee valumaan pellin yli muuten.

6. Laita kääretorttu 250 asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.

7. Kääretortun tullessa ulos uunista laita pöydälle uusi leivinpaperi jonka päälle levität tasaiseski sokeria. Tämän päälle sinun pitää "kaataa/kääntää" kääretorttu.


8. Levitä kääretortun päälle vadelmahilloa sopiva kerros jonka päälle voi laittaa tuoreita/pakastettuja vadelmia!

9. Sitten viimeiseen ja vaikeimpaan osaan! Itse kääretortun kääriminen... Käärimiseen kannattaa käyttää paperia apunaan. Kääretortun voi myös vain käsin kääriä rullalle mutta paperin avulla tämä on helpompaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti