sunnuntai 13. joulukuuta 2015

40. Joulukalenterin 12. luukku - DIY joululahja

Itse olen koittanut aina tehdä jonkun osan joululahjoista aivan omin kätösin. Minun mielestä on kiva askarrella kaikkea jännää mitä ei ennen ole tullut kokeiltua. Myös kavereille ja läheisille on varmasti mukavaa saada hieno lahja johon on kulutettu enemmän aikaa kuin kaupankäynti! Sitäpaitsi yleensä pääsee paljon halvemmalla jos tekee itse. Kaupasta ostettu tuote voi hyvin helposti yltyä viisi euroa kalliimmaksi kuin mitä maksaisi tehdä itse. Tietty kaupassa myynnissä olevat tuotteet ovat paljon laadukkaampia kuin mitä itse tekemät, mutta itse tekemissä pääsee määräämään aivan itse mitä tekee.

Selailin weheartit:iä, instagram:ia ja tumblr:ia ja löysin että monet olivat tehneet kyseisen tavaran, eli lumiukko joka koostuu kolmesta täytettävästä purkista. Purkkeihin voi laittaa karkkia, suklaata, keksejä, lahjakortteja, leffalippuja ihan mitä vain keksii! Vain mielikuvitus on rajana :D


Oman lumiukkoni hinnaksi tuli vain 6.20 euroa! Hintaan sisältyi purkit ja karkit, loput tarvikkeet minulla olikin jo valmiina.

Tarvitset:
- Kuumaliimapistoolin ja kuumaliimaa
- 3 saman kokoista purkkia
- Paperisakset
- Kartonkia, oranssia ja mustaa
- Kangasta
- Paperin reijitin
- Kangas-sakset
- Herkkuja, leffalippuja mitä keksii!


Tee näin:
1. Aloita liimaamalla purkki1 kannen purkki2 pohjaan. Anna kuivua ja liimaa purkki2 kansi purkki3 pohjan. Anna kuivua!2. Tyhjennä reijitin ja rejitä reikiä mustaan kaartonkiin. Ota pyöreäät paperinpalaset talteen, reijittimisen säiliöstä.
3. Liimaa mustat ympyrät napeiksi ja suuksi lumiukolle. Leikkaa isommat ympyrät silmiksi. Leikkaa oranssista kartongista sopiva palanen, taita palanen niin että tästä tulee jäätelötötterön näkoinen. Liimaa lumiukkoon.

4. Leikkaa sopivan kokoinen pala mustaa kartonkia joka pyöritetään purkki3 kannen ympärille ja liimataan kiinni. Tästä tulee lumiukon hattu.
5. Leikkaa hatulle sopiva "lippa". Leikkaa kannen kokoinen reikä mustaan kartonkiin. Tämän jälkeen leikkaa ympyrän ulkopuolelle sopivan kokoinen reuna, n 1.5 cm
6. Liimaa lippa kiinni hattuun.
7. Täytä purkit yksitellen haluaamallasi tavaralla ja liitä purkki takaisin purkkiin.
8. Leikkaa lumiukolle sopivan mittainen kaulaliina ja sido se lumiukon toisen ja kolmannen purkin väliin.

 Näin meillä on valmis joululahja paketoimiseen ja kuusen alle viemiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti