keskiviikko 30. joulukuuta 2015

58. Pikkuponeilla pellolla 28.12


Maanantaina menin ratsastamaan, sillä nyt lomalla pääsee myös valosalla eli voi myös ottaa kuvaajan mukaan niin esimerkiksi blogiin tulee välillä uutta materiaalia!
Pahoittelen vielä näin alussa minun TODELLA lyhyeitä jalustimia Texasilla mikä johtui siitä että menin molemmilla poneilla samalla satulalla ja toinen poni oli pyöreämpi joten jalustimia olisi pitänyt pidentää...


Sovimme Annan kanssa että tulisin kello 11:00 tallille ja saisin sillon sitten jonkun ponin ratsastettavaksi. Olin suunnitellut vaikka minkälaisia koulukiemuroita kentälle mutta tietenkin sillon kun olen oikein miettinyt tehtäviä niin...


...päätimme mennä pellolle "rallittelemaan"! Ratsuksi sain pienen mustan welsh ponin Petran! Petrasta en ollut hirveen vakuuttunut sillä viime kerralla poni vain tyssäili ja oli haluton liikkumaan. Ratsuiksi pellolle otettiin siis Kent ja Petra.
Varustin nopeasti ja huolellisesti ponin, suitset ja satula. Noustiin tallin pihalla Annan kanssa selkään ja lähdimme kävelemään pitkin lumista tienreunaa.


Petralla oli jo tiellä hirveästi vauhtia, neiti tiesi selvästikkin minne olimme matkalla :D
Pellolle päästyämme Petra kuitenkin kiltisti odotteli hörökorvin lähtömerkkiä.
Ravasimme ensiksi pellon reunaa rauhallisesti edes takaisin pari kertaa. Tulimme takaisin päähän mistä alotimme ja nostimme niin rauhallisen laukan kun oli mahdollista, ei kyllä hirveen rauhallista menoa ollut :D Laukattiin vielä takaisin suht rauhallisesti.


Viimeisenä laukkana päästimme uljaat ratsumme laukkaamaan melkein niin kovaa kun päästiin, Petra ei ainakaan hirveään paljon nopeammin pääsisikään. Petra ainakin rakasti tätä, matkaan mahtui myös pari ilopukkia ja loikkaa :D


Myös tämmöisen kouluvääntäjän mielestä oli mukavaa välillä päästellä koulukiemuroitten sijasta, kivaa vaihtelua! Päädystä oli tarkoitus ravata kevyttä ravia takaisin sillä ei hevosia kuinka paljoaa voi rasittaa. Alkupätkän ravi meni ainakin jotenkin vastustellen. Puolessa välissä Petran pinna paloi ja poni päätti että nyt laukataan eikä mitään tyhmää ravia mennä!


Lähdimme suoraan kävelemään tietä pitkin kotiin päin.
Matkan aikana minulle selvisi että halutessa saisin vielä toisen ratsun, Texasin. Tietenkin otin tarjouksen vastaan, pitkään en enään pienemmillä poneilla voi mennä.. Texasilla menin kentälle sillä poni saattaa olla todella haastava maastossa jos selässä aateltiin pysyä :D


Varustin nopeasti pienen Texas ponin ja lähdin kävelemään kenttää kohti. Kuvaajani Essi, pääsi menemään ilman satulaa Petralla käyntiä Texasin seurassa sillä talvisin poni ei aina ole mukavimpaa sorttia.
Kentällä nousin selkään ja kiristin vyötä. Kävelin noin 10 minuutin alkukäynnit jonka jälkeen aloitin tekemällä jokaiseen kulmaan pienet voltit jotta alusta saakka saisin ponin taipumaan. Pitkälle sivulle tuli loiva kiemuraura, myös jotta saisin Texasin kuuntelemaan apuja ja myös taipumaan. Lyhyeelle sivulle tuli normaali pysähdys mutta toisen sivun keskelle pysähdyksen jälkeen tuli vielä takaosakäännöksen yritys jokatoisella kierroksella. Tällä tavalla minun ei tarvitse ensimmäisemä ratsastaa poni yhteen suuntaan ja sitten sama toiseen kun tehtävään sisältyy suunnan vaihto.


Volttejen jälkeen Texas lähti vähän puskemaan ulos mikä korjaantui pohkeella ja tämän jälkeen pienellä raipan huomautuksella tapauksessa että poni ei ymmärtänyt. Koitin vielä huvin vuoksi käynnissä jos poni osaisi jotain avotaivutuksen alkeita. Kyllä poni meni jonkinlaista epämääräistä avotaivutusta. Suurimmaksi osaksi ponin etuosa kääntyi pois uralta sillä asetin sitä aika reilusti huomaan jälkeen päin kuvista.. No kokeiltu mitä kokeiltu kyllä poni sen vielä joku kaunis aurinkoinen päivä oppii :D

Aloitin ravissa tekemällä päätyympyröitä ja tempn vaihtelua. Ponista huomasi että kun laittoi sen tekemään töitä kunnolla pelleilykin jäi vähemmälle. Ravissa kävin vielä läpi heD osia ja lopuksi mentiinkin koko rata mutta kevyeessä ravissa. Aikaa oli vielä paljon ja päätin että miksi ei vielä mennä heC osat läpi ekana ja sitten kokonaisena ratana. Menimme koko radan taas harjoitusravissa ja laukka jätettiin pois.


Onnistuneiden tuuppailujen jälkeen siirryin uralle jossa laukkasin pitkät sivut tein pääty ympyrän ravissa ja toinen pääty käynnissä. Yllätyin todella siitä kuinka hyvin laukasta käyntiin siirtyminen sujui!
Poni oli jo aivan hiessä ja päätin ravata vain loppuravit isoilla päätyympyröillä ja tämän jälkren päästää poni loppukäyntejä kävelemään.

Texas oli äärimmäisen mukava eikä pönttöillyt parin pukin jälkeen yhtään! Voisin hypätä vaikka heti ponin kyytiin taas, poni todellakin yritti parhaansa pöllöilyjen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti