tiistai 29. joulukuuta 2015

57. Jäisellä kentällä 27.12


Tänään pääsin taas normaalisti ratsastamaan Petterillä. Yllätyin suuresti saapuessani tallille Rebeckan ja kuvaajamme kanssa sillä tallilla oli lunta! Meillä täällä kotonamme ei ole nimittäin yhtään lunta. Tallilla hain heti kameran ja siinä tuli sitten räpsittyä kymmensiä kuvia poneista talvimaisemassa!


Harjasimme ja varustimme ponit ja lähdimme kohti kenttää. Tällä kertaa menimme kentän isommalla puolella sillä tämä oli paremmassa kunnossa. Kenttä oli aika jäässä mutta sillä Kentillä oltiin menty kentällä jo aikaisemmin pohjasta oli tullut suht pehmeä että siellä kuitenkin pystyi ratsastamaan.


Aloitin käynnissä pitkin ohjin aivan kentän reunassa sillä kentällä oli melkoiset kuopat Kentin jälkeen. Otin ohjat ja tein pysähdyksen lyhyeelle sivulle, toiselle pitkälle sivulle loivan kiemurauran ja toiselle pitkälle sivulle väistöä lyhyeen sivun keskeltä takaisin uralle.


Tehtävä meni hyvin, niin kuin tapahtui viime kerrallakin Petterin takaosa jäi jälkeen jota jouduin taas raipalla naputtelemaan liikkeelle kun pohkeelle ei reagoinnut. Pysähdyksessä Petteri alkuun vastusteli pidätteitä mutta huomautuksien jälkeen alkoi jo sujua.


Siirryin raviin. Tein isoja päätyympyröitä päätyyn ja pitkille sivuille loiva kiemuraura. Kiemurauralla Petteri lähti keskellä kiemuraa puskemaan kauheella vauhdilla sisään jonka seurauksena ympyrästä tuli huonon mallinen, sillä pidätteeni eivät menneet taaskaan läpi ja piti keskittyä saamaan Petteri avuille.


Käynnissä seuraavana tehtävänä toimi voltti jonka avulla saisi hyvän väistön alun. Aloitin heti kulman jälkeen, ohjasin ponin voltille missä ratsastin kunnes poni rentoutuisi vähän ja taipuisi hyvin. Seuraavaksi heti ympyrän "jälkeen" kun oltiin niin sanotussa sulkutaivutus asennossa jatkettiin sulkutaivutusta lyhyeen sivun keskustaan saakka jonka jälkeen taas sama tehtävä. Tehtävä tulee vain kahteen kulmaan.


Seuraavaksi tein samaa tehtävää mutta ravissa ja sulkutaivutus muuttui pohkeenväistöksi. Alussa Petteri tietenkin koitti mennä sulkutaivutus asentoon sillä viime tehtävässä tehtiin tällä tavalla. Petteri tällä kertaa heti ymmärsi parista pidätteestä ja pohkeesta että tällä kertaa mennään pohkeen väistöä!
Volteilla Petteri ei enään puskenut ulos eikä myöskään sisään, jotain ollaan opittu :D


Laukkasin seuraavaksi ensimmäiseksi ympyrällä ja tämän jälkeen siirryin uralle. Koitin taivutella Petteriä laukassa tekemällä voltteja ja samalla saads poni rentoutumaan. Laukkasin vain hetken jäisen pohjan takia.


Annoin laukan jälkeen hetkeksi ponille pidemmät ohjat ja annoin sen hengähtää ennen kuin siirryin takaisin työskentelemään. Kävelyn jälkeen siirryin raviin. Tein pieniä väistöjä ja temponvaihteluita. Väistöt meni hyvin mutta edelleenkin takaosa jää jälkeen. MITÄ MÄ TEEN VÄÄRIN!? Jokaikinen kerta sama ongelma ikinä se ei pysy mukana ilman miljoonia raipalla huomautusta..
Luovuttaa ei saa joten jatkoin sinnikkäästi väistättämistä. Kokeilin myös kerran pysäyttää poni jokaisen väistöaskeleen välissä jollon ponikin kuunteli eikä takaosa jäännyt paljoaa jälkeen.


Jatkoin temponvaihtelulla vielä hetken ravissa sekä tämän jälkeen laukkaa. Petterin kanssa on niin ihana tehdä tempon vaihtelua varsinkin laukassa, poni osaa mennä todella pientä laukkaa jos tahtoo mutta myös isoa. Välillä hiivittiin käynnin vauhtia ja välillä leikittiin ferraria ponin kanssa :D Pätkät kuitenkin pysyivät lyhyeinä ja välissä menin normaalia laukkaa ja ympyröitä.


Ravasin vielä pitkät loppuravit, voltteja, kahdeksikkoa, keskiympyröitä...
Siirsin ponin käyntiin ja annoin ponille pitkät ohjat. Kävelimme taas n. 10 minuutin loppukäynnit. Itse ainakin haluaan että poni todellakin vertyy niin alussa että lopussa, vaikka olisi kuinka kiire en voisi kuvitella jättäväni pois kumpaakaan.

Vein ponin talliin, puhdistin varusteet ja lähdin kotiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti