keskiviikko 23. joulukuuta 2015

51. Joulukalenterin 22. luukku - Ratsastushistoria

Ennen kuin ratsastin ratsastuskoulussa, ratsastin lähes joka ikisessä talutusratsastuksessa missä oli mahdollista! Menimme ikeaan, pääsin talutusratsastukseen, menimme markkinoille, pääsin ratsastamaan, ihan sama minne menimme, jos siellä oli ratsastusta löysitte mut varmasti ratsastamassa kolme kierrosta peräkkäin :D


Kesällä 2010, unelmista tuli totta. Menimme kirpputoreille ostamaan minulle halpoja ratsastusvarusteita sillä harrastuskin maksoi todella paljon. Olin aivan taivaassa, vain se että sain laittaa jalkaani ratsastussaappaat ja kypärän oli kuin unta, Pääsisin pian ratsastamaan!

Kesällä 2010 olimme matkalla asuntovaunullamme Nokialle, missä olimme majoittuneet pari muutakin kesää. Otin tietty mukaan ratsastustarvikkeeni jolla voisin vaikka leikkiä jos kävisi tylsäksi!
Äitini kuitenkin päätti varata minulle ratsastustunnin Nokian tallille, mikä harmillisesti on kuulemma lopetettu pari vuotta sitten.
Äiti sai varattua minulle yksityisen tunnin, JES ratsastamaan! Ratsastamiseen oli vielä viikko, haluun nyt ratsastamaan! En ihmettelisi jos vanhemmillani meni käämi tässä vaiheessa :D


Vihdoin oli mennyt viikko pääsin ratsastamaan! Menin Wili nimisellä pienellä ponilla. Tunti oli yksityistunti. Pääsin ensimmäisenä hakemaan harjapakin ja sain harjata ponin aivan itse! Satuloimisessa sen sijaan avustajani auttoi ja suitsissa sama. Menimme suurelle kentälle kävelemään, jonka jälkeen ravasimme vähäsen ja mentiin maastoon lopputunniksi. Mentiin ylä ja alamäkiä, ilman taluttajaa ja taluttajalla, peltojen halki ja metsien läpi.


Pian olimme jo takaisin tallilla, veimme ponin karsinaansa ja riisuimme sen. Avustajani vei Wilin tarhaan ja minä menin äitini kanssa katselemaan muita poneja.
Poneja tarhassa oli esimerkiksi Petra joka myytiin Nokialta tänne espooseen (samalle tallille missä Petteri asuu)!


Kun pääsimme takaisin kotiin äitini varasi minulle paikan alkeiskurssille Etelä Espoon Ratsastuskoululle. Kun koulut alkoivat pääsin melkein heti ratsastamaan.
Ensimmäinen ratsastustuntini oli 27.8.2010. Tuolloin menin Monnilla. Monni oli pieni itsepäinen pyöreähkö risteytysponi. Monni tunnettiin laiskuudestaan, varsinkin alottelijoiden kanssa Monni koitti luistaa töistä parhaansa mukan eikä liikkua.
Tunti mei ihan hyvin, menin taluttajalla. Teimme eniten voltteja käynnissä ja ravissa. Pääsimme heti kotiin sillä Monni jatkoi seuraavalle tunnille. Näin sitten koko syyskausi jatkui. Mentiin Monnilla, Ellulla, Nancylla, Sakella, Dantonilla....


Seuraavalla kaudella pääsin jo laukkaamaan kunnolla! Viimeisillä tunneilla pääsin  myös hyppäämään Monnilla.

Kesällä 2013? pääsin esteleirille Mattarilla, hyppäsin jopa 80cm esteitä! Vaihdoin myös seuraavalle kaudelle estepainotteiseen ryhmään missä hyppäsin jopa 90cm esteen.
Talvena 2013 kuitenkin Mattarin omistaja vaihtui, kaikki hevoset vaihtuivat, ainoastaan neljä hevosta jäivät vanhoista ja kaikki paitsi yksi olivat yksityisiä hevosia nyt. Muutos oli niin iso, koko taalli meni "ylös alasin" ja päätimme että etsisimme toisen talli jonne mennä koska tästä ei tulisi mitään.
Vaihdoin Kiloon missä tutustuin moneen kaveriin esimerkiksi Rebeckaan. Kilossa ratsastin noin puoli vuotta Timpan tunneilla ja tämän jälkeen vaihdoin Nupun tunneille minkä näin paremmaksi vaihtoehdoksi.


Nupun tunneilla pääsin ratsastamaan erinlaisilla hevosilla ja kehittyä ratsastajana. Sain myös jossain vaiheessa hoitoponin, Aktorin jota ehdin hoitaa tasan vuoden ennenkuin vaihdoin Buffoon, yksi kilon hevosista. Buffoa hoidin kesään 2015 saakka ennenkuin lopetin kilossa käymisen. Ratsastuskoulu ei ehkä ollut oivin vaihtoehto ratsastukselleni. Päätimme vanhempiemme kanssa että alkaisin ettimään vuokraponia ja hyvän satuessa voisimme alkaamaan vuokraamaan tätä minulle.

Aika nopeasti satuin löytämään Petterin. Laitoin myös monille muille viestiä mihin he eivät vieläkään edes ole vastanneet.. Petterin omistaja vastasi nopeasti ja pääsin jo seuraavana sunnuntaina kokeilemaan Petteriä!


Petterin kokeilusta olen myös kirjoittanut postauksen kauan sitten! Alussa en saannut Petteriä edes nostamaan laukkaa sillon kuin halusin, yleensä se vain juoksi alta. En luovuttanut, parin viikon päästä Petteri jo laukkasi sujuvasti. Tälleen jälkeenpäin en ymmärrä miten tää on onnistunut :D
Petterillä olisi tarkoitus "treenata" kaksi kertaa vakituisesti ja välillä talin muilla poneilla Petterin lisäksi. Kenttäkauden alkaessa olisi tarkoitus kisata myös joitain Pikkukisoja Petterillä! Petterillä ratsastan eniten itenäisesti, välillä pääsen tunneille. Esteitäkin ollaan päästy hyppäämään välillä.


Pyydän vielä anteeksi että postaus tuli myöhässä, mutta olin eilen koko päivän kaverillani ja katsomassa kaverini kisoja Peikin tallilla!
Petterin vuokramista on nyt täynnä melkein kuusi kuukautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti