maanantai 21. joulukuuta 2015

50. Joulukalenterin 21. luukku - Ilman satulaa 20.12

Eilen olin taas tavallisesti tallilla Rebeckan kanssa. Tulimme tallille suunnilleen 11:10.
Lähdimme heti hakemaan ponien riimut tallista ja sieltä pihattoon hakemaan ponit.  Olimme Rebeckan kanssa aivan varmoja siitä että ponit eivät nukkuisi tähän aikaan, mutta siellähän Petteri ja makasivat vierekkäin!


Petteri ei ollut innoissaan lähtemisestä vesisateeseen ratsastamaan, Petteri olisi selvästi tahtonut jatkaa uniaan!
Kun vihdoin olimme saanneet Petterin nousemaan kävelimme talliin harjaamaan poneja sillä ulkona satoi. Haimme ponien satulat varustekellarista ja varustimme ponit ja lähdimme kohti kenttää. Tälllä kertaa meillä oli kentän pienempi puoli mutta pystyimme kuitenkin ratsastamaan hyvin siellä sillä se ei ollut enään jäässä!
Kuvat ovat ottaneet Anna ja Freja.


Kentällä aloitettiin taas kymmenen minuutin alkukäynneillä. Itse olen huomannut että jos Petterin kanssa kävelee vain parin minuutin alkukäynnit, niin kuin yleensä ratsastuskouluisssa Petteristä tulee heti hankalampi ja jäykempi ratsastettava. Otin ohjat ja tein pieniä voltteja kulmiin. Petteri lähti hyvi vertymän siinä ja taipui myös hyvin. Kun olin mielestäni saannut poni kuulolle tarpeeksi hyvin ja ratsastettu kivan tuntuiseksi, siirsin ponin raviin.


Ravissa aloisi tekemälllä suuria voltteja päätyihin. Ympyrät meni ihan ok, välillä poni puski ulospäin sillä en aina ollut mukana ulkopohkeen kanssa. Huomasin myös että matkustelin selvästikkin jotain omiani sillä en yhtään ollut muistanut rasastaa kulmia kunnolla ravissa. Veikkaisin että johtuu siitä että ratsastin ilman satulaa. Tämän takia siirsin kulmassa käyntiin ja menin kulman käynnissä. Petteri taipui ja alkoi myödätä todella hyvin pienen kulmiin ratsastukseen jälkeen.


Jaatkoin uralla normaalisti kulmat käynnissä mutta tein pitkälle sivulle loivaa kiemurauraa. Petteri taipui tässäkin hyvin mutta lähti kiihdyttelemään kaaren jälkeen. Tehtävää menin hetken kunnes siirryin keskiympyrällen työstämään ravia.
Haluaan aina ennen laukkaa saada poni hyvin avuille, rentoutumaan ja ehkä hakemaan muotoa. Tällä tavalla Petteri ei myöskään lähde kiihdyttämään laukassa. Koitin myös saada ponia rentoutumaan laukassa mikä ei aluksi onnistunut. Annoin ponille pari centtiä pidemmät ohjat jos alkaisi siitä rentoutumaan. Petteri lähti nyt aika hyvin rentoutumaan ja siirsin takaisin raviin. Ravasin taas niin kauan kunnes poni rentoutui, siinä ei onneks kestänyt pitkään.


Jatkoin uralle ja päästin ponin hengähtämään pari kierrosta pitkin ohjin käynnissä. Keräsin ohjat tuntumalle jolloin poni melkein heti rentoutui taas. Päätin tehdä pohkeen väistöä käynnissä toiselle pitkälle sivulle, toiselle pitkälle sivulle tein ravista pysähdyksen ja jatkoin ravia.
Ponin takaosa jäi pohkeen väistössä alussa vähän jälkeen mikä raipan huomautuksella lähti taas liikkumaan. Pysähdyksessä poni koitti lähteä kiirehtimään pohkeen väistöön jolloin pääsin että tteen vuorotellen pohkeen väistöä tai sitten menen uralla todella lyhyttä pientä ravia.


Tein samaa tehtävää toiseen suuntaan. Tämän jälkeen tein samaa tehtävää ravissa molempiin suuntiin. Petteri kuunteli todella hyvin apuja takaosakan ei jäännyt hälkeen, JES!
Laukkasin vielä ympyrällä toiseen suuntaan jonka jälkeen ravasin ympyröitä ja siirryin käyntiin kävelemään loppukäyntejä.


Petteri oli taas todella mukava, yleensä se ainakin omasta mielestä kuuntelee paremmin apuja ilman satulaa mutta en sitten tiedä.
 Ainiin tänäänkin olen menossa ratsastamaan, tällä kertaa satulalla. Saan myös ehkä kuvaajan joten tuoreita kuvia taas ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti