torstai 17. joulukuuta 2015

46. Joulukalenterin 17. luukku - Rento ratsastus 16.12Eilen menin taas normaalisti vuokraamaan Petteriä. Eilen kenttä oli sen verran jäässä että pystyin vain menemään käyntiä ja vähän ravia. Laukkaa kokeilin mutta Petteri ei halunnut nostaa laukkaa mistä Annakin varoitti ennen kentälle menoa. Pystyin kuitenkin työskentelemään hyvin jo vain käynnissä.
Kuvat ovat kesältä!


Tulin tallille taas noin 16 aikaan ja lähdimmr suoraan Tiitin ja Taikan kanssa hakemaan poneja. Tiiti otti tietty Texasin, Taika Petran ja minä Petterin, yllättävää!
Harjasimme ja varustimme ponit sisällä sillä ulkona oli jo todella pimeäätä ja tämän jälkeen lähdimme kentälle.
Kentällä nousimme selkään. Tällä kerralla meillä oli kentän isompi puoli vaihteeksi, sillä toiselle puolelle oli kaivautunut niin syvät urat.


Aloitin pitkillä alkukäynneillä löysin ohjin. Kävelin pidempään kun yleensä sillä kenttä oli aivan jäässä ja ponikaan ei ollut hirveen innostunut liikkumisesta. Käynnin jälkeen tein voltteja miltei jokaiseen kulmaan. Koitin saada Petteriä avuille ja taipumaan kunnolla sillä sunnuntain tunnista ei tullut mitään pellolla...
Alussa Petteri oli hyvin energinen ja koitti kaikin konstein päästä kentän toisellepuolelle missä viimeisen kuukauden ollaan menty.


Hetken jälkeen Petteri alkoi pyöristyä pikkuhiljaa ja taipui jo paljon paremmin.
Tämän jälkeen tein paljon siirtymisiä. Käynnistä raviin ja ravista käyntiin. Pitkällä sivulla otettiin kaksi askelta käyntiä kahdessa kohtaa ja loput mentiin ravissa. Lyhyeelle sivulla tuli pysähdys ravista, kolmen askeleen peruutus ja tästä jatkettiin käynnissä. Toisella pitkällä sivulla tehtiin päin vastoin. Pitkä sivu mentiin käynnissä ja kahdessa kohtaa kaksi askelta ravia. Lyhyeelle sivulle tuli viiden sekunnin pysähdys ja jatkettiin siitä ravissa.


Ravi osat menivät aika hitaassa tahdissa sillä poni ei selvästikkään halunut juosta "kovaa" täysi jäisellä kentällä. Pysähdyksessä tuli pari kertaan säikähdyttyä ja perutuksessa meni pari kertaa takaosa paljon uran sisäpuolelle. Vaihdoin suuntaa ja tein samaa toiseen suuntaan.


Tämän jälkeen päätin tehdä pitkällä sivulla pientä avoa ja toisella puolella sulkua.
Avossa ei ollut ongelma, alussa Petteri ei aina ottanut pidätteitä vastaan mutta muuten meni hyvin. Petteri myös asettui hyvin ja myötäsi taas sopivasti.
Sulussa tulikin enemmän ongelmia. Sillä tein tehtävää uran sisäpuolella poni koitti asettua toiseen suuntaan ja jos koitin pidättää ensimmäiseksi ponia joten saisin ponin asettumaan oikeeseen suuntaan. Petteri lähti tästä puskemaan takaisin uralle.


Hetken yritysten jälkeen poni asettui oikeeseen suuntaan eikä puskenut uralle.
Seuraavaksi tehtäväkseni valitsin että teen pitkillä sivuilla temponvaihtelua ravissa. Todella hitaasta ravista eteenpäin pyrkivään.
Tässä Petteri vain kerran omasta viastani rikkoi käyntiin liiallisten pidätteiden takia.


Kun aikaa vielä oli reilusti, noin 20 minuuttia päätin että tekisin normaalia pohkeenväistöä. Pohkeenväistöt menivät paremmkn kuin odotin, varmaan siksi että kentän takia poni jaksoi keskittyä mihin kävelee!
Lopuksi kävelimme vielä pitkät loppukäynnit ja lähdimme tallia kohti!

4 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus, joskin kesän kuvat hämäsivät :D äää miten söpöt suitset, tiedätkö mistä tuollaisia saa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha joo :D ei mitään hajua mistä niitä saisi mutta verkosta ainakin kaverini tilannut!

   Poista
 2. Ihana poni! Samaa pohdin minäkin, että mistä noin makeita suitsia saa :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sanoa että ei mitään hajua! Voin tietty kysyä jos ponin omistaja sattuisi muistamaan:D

   Poista