sunnuntai 13. joulukuuta 2015

28. Uusi tuttavuus 28.11

POSTAUS ON JOSTAIN SYYSTÄ HYPÄNNYT JOULUKUUHUN JOTEN ÄLKÄÄ IHMETELKÖ
Eilen pääsin pitkästä aikaa testaamaan jotain uutta ponia! Tämä syötävän suloinen pieni Welsh ponitamma Petra asustelee siis samalla tallilla missä Petteri.
Petra on vain n. 115cm korkea, eli pituudelta olen hieman liian pitkä.. Painon puolesta kuitenkin pystyin mennä ponilla :)


Tulin tallille Katrin, Viivin ja Tiitin kanssa. Haimme tallista ponien riimut ja suuntasimme tarhaan hakemaan ponit. Petra oli suht puhdas joten kuntoon laitossa ja harjauksessa ei mennyt kauan.
Suuntasimme kohti kenttää, mutta matkalla päätettiin ottaa pari kuvaa muistoiksi sillä en kyllä enään pitkää aikaa pikkuponeilla voi mennä. 


Kentälle tullessa hyppäsin selkään ja lähdin kävelemään uraa pitkin, pitkin ohjin. Otin ohjat käteen. Aloitin tekemällä voltteja jokatoiseen kulmaan ja jonkinsortin väistöä johonkin missä mahtui sillä kentällä oli kaksi muuta ratsukkoa, ja kenttää oli vain n. puolikas.
Pikkuhiljaa siirryin raviin työskentelemään. Alussa poni meni hyvin mutta aika laiskasti, jos käskin ponia eteen ensinmäiseksi pohkeella reaktiota ei tapahgunut ja sitten raipalla raipan jälkeen poni töksähti paikalleen. Jatkettiin käynnissä vielä hetken jos saisimme yhteysymmärryksen. Sivujen keskellä pari askelta ravia ja kulmat koitin taivutella mahdollisumman huolellisesti. Monien tökkimisten jälkeen siirryin keskiympyrälle ravaamaan. Poni taipui todella hyvin ja myötäsi myös sopivasti. Tämän jälkeen jatkoin uralle hetkeksi... mutta sitten...
Mitäs sitten kävikään? Tietysti! Onnistuin lentämään. Seisoimme paikallaan kulmassa jolloin joku fiksu päätti käynnistää moottorisahan. En kohtauksesta muista paljoa muistan vain että lensin taakseppäin ponin yllättävästä laukkaan lähdöstä ja kun hiljensin ponin vauhtia se päätti tehdä käännöksen. Siinä kohtaa menetin tasapainon ja tipuin. Onneks ei käynnyt pahemmin :D
Tulin takaisin ympyrälle jossa ravasin pari kolme kierrosta jotta poni rentoutuisi. Sitten nostin rauhallisen oikean laukan.
Laukka meni suht hyvin välillä poni rikko raviin. Laukassa poni oli paljon reippaampi kun mitä käynnissä ja ravissa, mutta oli kuitenkin mukava mennä erinlaisella ponilla mitä normaalisti.
Ravasin vielä loppuravit. Päästin ponin  venyttämään kaulaansa eteen-alas. Loppuraveissa tein suuria päätyympyröitä ja siirryin sen jälkeen käyntiin.

2 kommenttia: